Köszöntő

Köszöntünk a Aszód-Galgamácsa-Vácrátót-Vác vasútvonal emlékoldalán.

Ötvenéves a Vácrátót- Galgamácsa vasútvonal

2001-ben volt az 50. évfordulója a Vácrátót-Galgamácsa vasútvonal megnyitásának. A 15 kilométer hosszú villamosított vonal a Budapest-Veresegyház-Vác és az Aszód-Balassagyarmat vasútvonalakkal biztosít összeköttetést. A fél évszázados jubileumra az Ipoly Unió környezetvédelmi és kulturális egyesület kezdeményezésére a MÁV Rt. Budapesti Területi Igazgatósága, valamint Vácrátót és Galgamácsa települések önkormányzatai szerveztek ünnepséget.

A vácrátóti állomáson lévő emléktábla

A vácrátóti állomáson lévő emléktábla

A meghívott minisztériumi, vasúti és önkormányzati vezetők - ahogy az ilyenkor szokás - különvonattal utaztak végig a vasútvonalon. Az eseményen a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium képviseletében Horváth Lajos, vasúti főosztályvezető vett részt, míg a MÁV Rt. igazgatóságát Barátli Ferenc budapesti területi igazgató-helyettes képviselte.


Vácrátót állomáson a községi nyugdíjas klub adott műsort, majd az évfordulóra állított emléktáblát leplezte le Horváth Lajos főosztályvezető és Nagy Lajos, Vác nyugalmazott állomásfőnöke. Galgamácsán a helyi kis-iskolások egy csoportja és a helybeliek várták a különvonat érkezését. Az állomáson Baráth Ferenc igazgató-helyettes ünnepi beszédét és Dudás Zoltán, Galgamácsa község polgármesterének köszöntőjét hallgathatták meg az ünneplők. Az Ipoly Unió képviseletében Kurucz Márta mondott köszöntőt, beszédében kiemelte a vasúti közlekedés szerepének fontosságát és jelentőségét. Az ötven éves évfordulóra a vasútállomás épületén állított emléktáblát Horváth Lajos főosztályvezető és Dudás Zoltán polgármester avatta fel. A kulturális ünnepi műsor a Községi Művelődési Házban zajlott, ahol a helybeli iskolások és a nyugdíjasokból álló tánccsoport tartott műsort. Az eseményen azok közül is néhányan részt vettek, akik még a vasút megépítésén dolgoztak.

Bertalan János


A galgamácsai állomáson lévő emléktábla



Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések