Köszöntő

Köszöntünk a Aszód-Galgamácsa-Vácrátót-Vác vasútvonal emlékoldalán.

Indulásra kész a 77-es!

Kedves Mindenki!

Papíron úgy tűnik valóban realitássá válik a decemberi újraindulás az 77-es  Aszód–Galgamácsa–Vácrátót vasútvonalon.
A VPE Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft. a napokban publikálta a menetrendi ábráit amin jól látható a tervezett járatok menetrendje. A kilenc, kétóránként igázó járatok hajnal négy és este kilenc között közlekedhetnek majd.


A vonal állapota megfelelő hiszen a 2009-es személyforgalom szünetelése óta a teherforgalom rendszeresen működött rajta, ezért a max 80 km/h sebesség is elérhető a vonal nagy részén.
További kérdés már csak az állomások, megállóhelyek felújítása korszerűsítése lesz. Ebből is a két legelhanyagoltabb Kisnémedi és Váckisújfalu megálló és a hozzá tartozó épületek, várók amik most gazban állnak, az épületek bedeszkázva leromlott állapotban vannak. De a decemberi nyitásig van még idő rendbe hozni őket. 


Minden bizonnyal a Vácrátótra érkező vonatokhoz is igazítják majd a menetrendet, hiszen csak úgy lenne értelme az ütemes közlekedésnek. Továbbra is égető kérdés, ha már kétóránkénti vonatokat terveztek akkor érdemes lenne az említett két állomásnál a csatlakozó buszoknak új megfelelő buszmegállót és az autóknak parkolókat kialakítani, hiszen így lehetne az új vagy újra utazókat az autóról a vonatra átszoktatni. Reméljük ezekkel a kérdésekkel is foglalkoznak majd az illetékesek. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések