Köszöntő

Köszöntünk a Aszód-Galgamácsa-Vácrátót-Vác vasútvonal emlékoldalán.

Filmek a Kisnémedi megállóból

 A 77-es vasútvonal gyér vonatforgalma, a főváros közelséges és vélhetően a szép táj miatt is több filmet forgattak a vonal állomásain. 

Kisnémedi megállóban két filmről tudok de biztosan lehet több is.

Egy kevésbé ismert az Utolsó előtti ítélet (1979) amiben Andorai Péter játssza a főszerepet. Az Utolsó előtti ítélet már a filmszemlén sok vitát váltott ki. A történet középpontjában egy fiatal értelmiségi házaspár áll. Andorai partnere, a nem kevésbé ígéretes és közkedvelt Bánsági Ildikó. A harmincas éveiben járó mérnök életében és környezetében látszólag minden rendben van, ám a látszólagos nyugalom mögött súlyos ellentétek feszülnek. A konfliktusok a házaspár viszonyában összpontosulnak. Nem szeretik egymást, sőt hosszabb ideje már nem is értenek szót egymással. A mérnök lelki válsága egy vállalati jutalomosztási ünnepség előestéjén tetőződik. 

Az állomás épült melletti nézetből. 

Bánsági Ildikó a Kisnémedi állomás átjáró hídja alatt. 

Már 1979-ben is virított a gaz az átjárónál. 

A film plakátja

A Herkulesfürdői emlék 1976-ban készült, 1977-ben bemutatott színes, magyar filmdráma. Sándor Pál alkotásának forgatókönyvét a rendező és a saját ötletéből Tóth Zsuzsa írta. 
Két jelenetet találtam a filmből, a téli biztosan a Kisnémedi állomáson készült de a tavasziban nem vagyok biztos. 











Ha tudtok még további filmeket a vonal állomásairól, írjátok meg a címét vagy ha van róla fotó azt is várom a 77vasutvonal@gmail.com címre. 



Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések